Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Σαλπάρουμε ακόμα μια φορά για να σπάσουμε τον αποκλεισμό της Γάζας!

Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ

Ένας χρόνος πέρασε από τα ξημερώματα της 31 Μαϊου 2010, όταν ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού επιχειρούν εναντίον του Στόλου της Ελευθερίας σε διεθνή ύδατα, ενώ πλέει προς το λιμάνι της Γάζας μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια. Δολοφονούν 9 συνανθρώπους μας, τραυματίζοντας βαριά δεκάδες άλλους ενώ συλλαμβάνουν και φυλακίζουν το σύνολο των επιβαινόντων και κατάσχουν τα πλοία του στολίσκου.

Τριάντα οχτώ Έλληνες της Πρωτοβουλίας ''Ένα Καράβι για τη Γάζα'' συμμετείχαν στην διεθνή αποστολή με τα πλοία ''ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ'' και ''ΣΦΕΝΔΟΝΗ'', τα οποία βρίσκονται ακόμα υπό ισραηλινή κατοχή στο λιμάνι της Χάιφα.

Ένας χρόνος πέρασε από ένα ακόμα έγκλημα της κυβέρνησης του Ισραήλ που εδώ και δεκαετίες παρά τις αντιδράσεις όλου του κόσμου, αλλά ακόμα και αυτές διεθνών οργανισμών συνεχίζει να αιματοκυλεί τον παλαιστινιακό λαό, δολοφονώντας, φυλακίζοντας και ξεριζώνοντάς τον από τον τόπο του.

Ένας χρόνος πέρασε από τη δολοφονική επίθεση στον Στόλο της Ελευθερίας και οι Ισραηλινές αρχές πανικόβλητες πιέζουν τις δυτικές κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς να αποτρέψουν τον απόπλου μιας νέας αποστολής.

ΕΜΕΙΣ

Δε ξεχνάμε, δε συγχωρούμε. Καμιά τρομοκρατία δεν πρόκειται να μας φοβίσει ή να μας σταματήσει. Τιμούμε τους νεκρούς συνταξιδιώτες μας συνεχίζοντας τον ίδιο αγώνα.

Σαλπάρουμε ακόμα μια φορά για να σπάσουμε τον αποκλεισμό της Γάζας χωρίς καμιά διαπραγμάτευση με τις αρχές του Ισραήλ στις οποίες δεν αναγνωρίζουμε κανένα δικαίωμα να ασκεί καθήκοντα επικυρίαρχου στη Μεσόγειο.

Σαλπάρουμε ακόμα μια φορά στα τέλη του Ιούνη 2011 με τον Στόλο της Ελευθερίας ΙΙ πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι, μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας και της αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ο λογαριασμός οικονομικής ενίσχυσης της Πρωτοβουλίας: Εθνική Τράπεζα 116/772732-18 ή IBAN: GR 8101101160000011677273218 SWIFT[BIC]: ETHNGRAA.

Ένα Καράβι για τη Γάζα
http://www.shiptogaza.gr