Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Η συνάντηση του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης με τη δημοτική αρχή των Χανίων

Μετά από πρόσκληση της νέας δημοτικής αρχής του καλλικρατικού Δήμου Χανίων, μέλη του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης συναντήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 13 Μαΐου, με τον αντιδήμαρχο κ. Λιονάκη. Στη συνάντηση αυτή μας δόθηκε η ευκαίρια να εκθέσουμε τις προτάσεις μας προς το νέο δημοτικό συμβούλιο για την καλύτερη δυνατή επίλυση χρόνιων και μη ζητημάτων που ταλανίζουν τις μεταναστευτικές κοινότητες των Χανίων, αλλά και άλλες ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας, λ.χ. τους αστέγους συμπολίτες μας.


Συγκεκριμένα, προτείναμε τα εξής σημεία:

1. Τα Κ.Ε.Π., θα μπορούσαν να παραλαμβάνουν και να διευθετούν τα έγγραφα που αφορούν τόσο στην ανανέωση της άδειας παραμονής μεταναστών, όσο και σε όλα τα άλλα θέματα  ώστε να μη συσσωρεύεται μεγάλος όγκος δουλειάς στο γραφείο αλλοδαπών του Δήμου Χανίων.

2. Προτείνουμε να παραχωρηθεί χώρος για ταμπλό του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, στο Δημαρχείο ώστε να υπάρχουν μεταφρασμένες οι ανακοινώσεις, οι ενημερώσεις, οι προϋποθέσεις, για τα ζητήματα που αφορούν στους μετανάστες.

3. Το καθεστώς ανοχής στο οποίο εντάχθηκαν οι 300 απεργοί πείνας, τους παρέχει τη δυνατότητα τέλεσης γάμου. Θα θέλαμε να ενημερωθείτε για τη σχετική νομοθεσία, ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις. Συνημμένα σας υποβάλλουμε αντίγραφο της νομοθεσίας και αντίγραφο μιας βεβαίωσης.

4. Η δύσκολη οικονομική κατάσταση επιβάλλει να εργαστούμε για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν την ικανοποίηση βιοτικών αναγκών συμπολιτών μας ελλήνων και μεταναστών. Ελπίζουμε στη συνεργασία με το  Δήμο Χανίων σε μια κοινή «καμπάνια για την πείνα».

5. Για τους ίδιους λόγους πιστεύουμε, πως πρωτοβουλίες που παίρνονται, όπως αυτή των Γιατρών του Κόσμου για τη δημιουργία ξενώνα αστέγων, πρέπει να στηριχθούν για να προχωρήσει όσο γίνεται πιο σύντομα η υλοποίηση τους.

6. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετοί μετανάστες που εργάζονται σε ιδιώτες για λογαριασμό του Δήμου Χανίων. Θα θέλαμε να συμβάλετε ώστε να μη χάσουν αυτοί οι άνθρωποι τις δουλειές τους, αν υπάρξουν αλλαγές στους εργοδότες, ώστε να αποφευχθούν κοινωνικά προβλήματα που θα προκύψουν από την αλλαγή στην οικονομική κατάσταση αυτών των εργαζομένων.

7. Η διερεύνηση ύπαρξης χώρου για τη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου, θα έλυνε προβλήματα τα οποία σχετίζονται με το υψηλό κόστος μεταφοράς των νεκρών στις χώρες καταγωγής τους, καθώς επίσης και με τη δυνατότητα ταφής στον τόπο που ζουν.

ΦΜΚ
http://fmkritis.wordpress.com